KONYA / EMİRGAZİ - IŞIKLAR ATATÜRK İMAM HATİP ORTAOKULU

Ara

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını inşa ederken geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin maneviyatını da inşa ediyoruz. Bu kapsamda dinin direği olan namazın kılınışı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde uygulamalı olarak gösterildi.

Ara

Bilkent Üniversitesi’nin “Güneş Köyden Doğuyor (GÜNKÖY)” adlı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında 2-3 Aralık 2023 tarihlerinde okulumuza güneş Bilkent Üniversitesinden doğdu.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri proje kapsamında müzik, resim, sanat, spor, fen, tiyatro ve dans etkinlikleri ile öğrencilerimize unutulmayacak anılar ve izler bıraktılar. Ayrıca öğrencilerimizin bilgiye kolayca erişebilecekleri, içinde keyifli zaman geçirebilecekleri, nitelikli eğitimin vazgeçilmezi olan zengin ve donanımlı bir kütüphaneyi emekleri ile okulumuza kazandırdılar. Gönüllü öğrencilerin fedakarca çalışmalarıyla çocuklarımız hayal güçlerini ve ufuklarını genişletici etkinlikler ile zihinlerinden silinmeyecek dolu dolu iki gün yaşadılar.

Okulumuza ve öğrencilerimize kazandırdıkları için özverili çalışmalarından dolayı Bilkent Üniversitesi ve öğrencilerine şükranlarımızı sunarız. Ayrıca proje boyunca desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Ferdi TÜFEKÇİ ve öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda geleneksel oyun şenlikleri yapıldı.

May

Meslek dersleri kazanım testleri ile öğrencilerin bilgi ve kazanımlara sahip olma düzeyi tespit edildi.

May

Öğrencilerin TÜBİTAK destekli yayınları online takip etmeleri sağlanır, sınıf düzeylerinde paylaşımları yapılır.

May

Okulumuz öğretmenlerine E OKUL ,MEBBİS ve EBA modülleri hakkında bilgilendirme yapıldı. MEBBİS ve EBA uygulamalarının daha verimli kullanılması için bilgi alışverişinde bulunuldu. E OKUL karne ve not girişleriyle ilgili konuşularak toplantımız sonlandırıldı.

May

Okul bahçemizde öğrencilerimizin daha iyi vakit geçirebilmeleri için düzenlemeler yapıldı.

May

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni  Hacer Hafsa AKMAN ve Arapça Öğretmenimiz Ayşe ŞAR'ın düzenlendiği  Cuma sohbetleri her hafta düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Bir ayet, bir hadis ve sahabe hayatlarından kısa kesitler ile sohbetimiz gerçekleştiriliyor. Ardından okul mescidimizde öğle namazımız cemaat ile eda ediliyor.

Nis

Okulumuzda KTS çalışmaları kapsamında sınıflar arası Resfebe hazırlama yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizin çalışmalarından en güzelleri seçilerek ödüllendirildi ve çalışmaları panolarda sergilendi.

Nis

Okullarda bulunan mescit veya camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler (Hat, levha, kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirilir) yapılır.

Okul mescidimizde kapı giydirme, kitaplık, rahle, Peygamber Efendimiz'in (sav) kronolojik hayatı, namazın kılınışı ve diğer afişlerle donatıldı.

Nis

Öğrencilere yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili 8. Sınıf öğrencilerimize seminer verildi.

Nis

Hz. Muhammed(sav)'in eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu okulumuzda mevcut temel ve güncel kaynaklar  tespit edilerek bu kaynaklar üzerinde istişare yapıldı .

Mrt

KTS etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz 40 Ayet ve 40 Hadis hazırlayarak panomuzu oluşturdu.

Mrt

Okulumuzda öğrenciler arasında çiçek yetiştirilerek hediye etme etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz sınıflarında yetiştirdikleri çiçekleri arkadaşlarına hediye ettiler.

Mrt

KTS kapsamında okul içi mekanlarda,merdiven ,koridor ve sınıf cam kenarlarında saksıda çiçek yetiştirme etkinliği kapsamında öğrencilerimiz tarafından yetiştirilen çiçekler okul koridor ve cam kenarlarına yerleştirildi. Emeği geçen öğrencilerimeze teşekkür ederiz.