KONYA / EMİRGAZİ - IŞIKLAR ATATÜRK İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

Öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek, öğrencinin öğrenmeye aktif olarak katılımını sağlamak, sınıf içi etkileşimi artırmak için öğretmenlerimizle Web 2.0 araçlarını tanıdık.

Dersleri eğlenceli ve aktif hale getirebilmek için kullanabileceğimiz Web 2.0 araçlarından bazılarını tanıdıktan sonra Kahoot uygulamasıyla öğretmenlerimiz arasında yarışma gerçekleştirerek Kahoot uygulamasının kullanımını ve faydalarını görmüş olduk.

Mrt

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik lise tanıtım gezisi yapıldı. Liselere yaptığımız geziler ile öğrencilerimiz okulları gezme,  okullar hakkında bilgi alma, merak ettikleri soruları yöneltme, sosyal eğitsel kültürel olanakları ve üniversite yerleştirme başarılarını öğrenme fırsatı bulmuşlardır.

Mrt

Sportif etkinlikler kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yapılarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik

(futbol,basketbol,voleybol,hentbol,masa tenisi, badminton, eskrim, atletizm, güreş, okçuluk, atıcılık, binicilik, dağcılık, izcilik

su sporları(yüzme, atlama, su topu, rafting, yelken), savunma sporları (karete, tekvando, judo), satranç etkinlikleri vb.

alanlarda okul takımları oluşturuldu. Okulumuzda her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunulmaktadır.

Öğrencilerimizin spor müsabakalarına ve satranç etkinliklerine katılımı sağlanmaktadır.

Mrt

Hat sanatı "Arap yazısını estetik ölçülere bağlı kalıp güzel bir şekilde yazma sanatı (hüsn-i hat)" anlamında kullanılmıştır. Kaynaklarda genellikle "cismanî aletlerle meydana getirilen ruhanî bir hendesedir" şeklinde tarif edilen hat sanatı, bu tarife uygun bir estetik anlayış çerçevesinde yüzyıllar boyunca gelişerek süregelmiştir ancak bu sanatta günümüzde unutulmaya maruz kalmıştır. Öğrencilerimize hat sanatı ve ebru hakkında bilgilendirme yapılarak hat sanatı boyama çalışmaları yapıldı ve öğrencilerimizin çalışmaları okulumuzdaki panolarda sergilendi.

Kas

KURAN-I KERİM'İN ANA KONULARI VE MUHTEVASINA YÖNELİK ÖĞRENCİLERİMİZE SEMİNER DÜZENLENDİ

Dinimizin temel kaynağı Kur'an-ı  Kerim'in ana konuları olan inanç esasları, ibadet, ahlak, sosyal hayat ve kıssalar hakkında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize seminer  verildi.

İnanç esasları başlığı altında imanın şartları ve bu şartları her Müslümanın kabul etmesi, bu esasların bir bütün olduğu ve bazılarını kabul edip bazılarını reddetmenin uygun olmadığı,

İbadetler başlığı altında Müslümanların ibadetlerinde sürekliliğin olması ve ibadetlerdeki gayenin sadece Allah'ın rızasını kazanmak olduğu,

Kur'an-ı Kerim'in ısrarla üzerinde durduğu güzel ahlak ve bu konuda en güzel örneğin Peygamberimiz (sav)'in olduğu ve onun davranışlarını örnek almanın, O'nu rehber edinmenin gerekliliği,

Sosyal hayat başlığı altında Kur'an'ın bu konuyla ilgili hükümleri ve

Kur'an'da geçen kıssaların çeşitleri, kıssaların temel amacı hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Ekm

13- 17 Ekim İmam Hatip Okulları Haftası Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle öğrencilerimize bilgilendirmeler yapılarak sınıflarımızda videolar izlendi.